Често задавани въпроси

Въпрос: Има ли застраховка, включена в цената на нашите услуги?

Отговор

Не, в цената не е включена застраховка, но при закупуване на лифт карта, ще имате застрахователно покритие за превоз на хора по въжени линии и транспортни ленти, както и покритие за злополуки, валидно за ски центровете в Боровец (които включват маркирани ски писти и пътеки, ски писти и връзки между тях), което покрива разходите за издирване при злополука на ски пистите, оказване на първа медицинска помощ на пистата или в спасителния център на Планинската спасителна служба и транспортирането на осигуреното лице със специални спасителни средства до най-близкия медицински център в рамките на ски центровете. Застрахователното покритие не важи в фрийстайл паркове – Borosport Snowpark и PromoPark Borosport , както и за Freeride.

ЗАСТРАХОВКАТА СЕ ПРИЛАГА ЗА ИНЦИДЕНТИ, НАСТЪЛИЛИ САМО ПРЕЗ РЕДОВНОТО РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЛИФТ СЪОРЪЖЕНИЯТА.

ЗАСТРАХОВКАТА ПРЕДОСТАВЯ ПОКРИТИЕ ЗА ИНЦИДЕНТИ САМО НА МАРКИРАНИТЕ СКИ ПИСТИ В КУРОРТА.

ЗАСТРАХОВКАТА НЕ ВКЛЮЧВА МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ В ЛЕКАРСКИЯ КАБИНЕТ И ВСЯКАКВИ ПОСЛЕДВАЩИ ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ.

Ние обаче съветваме нашите клиенти да бъдат подготвени с пълна застраховка за зимни спортове, която също така ще покрие всички допълнителни разходи, ако нараняването ви се нуждае от медицинско лечение. За целта препоръчваме World Nomads.

Въпрос: Включена ли е лифт картата в цената?

Отговор

Не, лифт картата не е включена в цената. Въпреки това е много лесно да закупите лифт карта от всяка лифт станция в курорта или онлайн. На всяка лифт станция има поне една каса. Приемат плащания както в брой така и с карта.

Въпрос: Какво ми трябва в планината?

Отговор

Не забравяйте да носите:

 • Защита за очите – слънчеви очила или ски очила
 • Хубави и топли ръкавици
 • Добри чорапи – добре прилепнали чифт вълнени или синтетични вълнени чорапи, не твърде дебели. Не се препоръчват памучни чорапи.
 • Водоустойчивите якета и панталони ще ви стоплят по-добре и ще Ви е по-удобно.
 • Вода – важно е да останете хидратирани на високата и суха надморска височина.
 • Храна – нещо малко, което ще се побере в джоба, за да поддържа вашата енергия.
 • Кредитна карта или пари в брой за плащане и за закупуване.
 • Слънцезащитен крем – слънчевите лъчи и отражението им от снега са много силни на тази височина.

Въпрос: Ще бъдат ли децата ни заедно в една група?

Можете да гарантирате децата ви да се обучават заедно ако изберете нашия семеен пакет.

Друг вариант децата ви да бъдат разпределени заедно в група е , ако бъдат разпределени в такава, която съответства на детето с най-слабо ниво на каране.

Въпрос: Каква е минималната възраст за стартиране на детски уроци?

Отговор

За групови уроци изискваме минимум 6г.

За Индивидуалните уроци – мин. 3г.

Въпрос: Каква е политиката за анулиране?

Отговор

Можете да променяте и анулирате резервацита си до 7 дни преди началната дата на улугата. След този период промени не са възможни, а при анулция се дължи пълната цена.

Въпрос: Предлагате ли индивидуално обучение?

Отговор:

Можете да резервирате индивидуално обучение за ски или сноуборд в Боровец при нас или онлайн. Индивидуалното обучение ви дава чудесна възможност да научите основите или да подобрите способностите си под ръководството на вашия личен ски/сноуборд инструктор .

Въпрос: Съхранявате ли личните ми данни?

Отговор

San Ski съхранява вашия имейл адрес и пощенски адрес с цел за обработката на поръчките и фактурирането им. Ние не съхраняваме данните за вашата карта, след като платите. Ще получите потвърждение за плащанетo и копие от разписката.

Въпрос: Какво да правим със ските си всяка вечер?

Отговор

Когато наемете оборудване от нас, съхранението е безплатно и можете да ги носите обратно в скиорната всеки ден и ще се погрижим за тях до сутринта. Когато се върнете, вашият комплект оборудване ще бъде същият, тъй като ще бъде маркирано с вашето име. Ако искате да го вземете с вас в хотела ви, всичко е наред, просто ни уведомете.

Въпрос: Как протичат часовете по ски/сноуборд и в колко часа започват?

Отговор

В деня преди започване на обучението се определя в колко часа ще започне всяка група и в зависимост от тяхното ниво се провежда урока на писта, която отговаря на техните възможности. Уроците започват от 08:30 до 14:30, като мястото за среща е нашия ски гардероб. За семейните и индивидуални уроци в зависимост от слота, който сте резервирали, като мястото на среща е отново ски гардероба на Сан Ски.

Въпрос: Какво се случва, ако повредите или загубите наетото оборудване?

Отговор

Отдаваме ви нашето обоудване в най-добро възможно състояние и очакваме да се грижите за него. Ако по някаква случайност го повредите или загубите, ще очакваме да ни възстановите стойността на загубата или щетата.

Въпрос: Какво да направя, ако имам оплакване относно наетата ми екипировка или ски инструктора?

Отговор

Всички оплаквания трябва да бъдат докладвани в нашия офис,или чрез обаждане или имейл, за да се погрижим това да се коригира и вие да получите най-доброто.

Въпрос: Мога ли да платя с карта във вашия офис?

Отговор

Да, можете да платите с карта(Visa или Mastercard) или в брой.

Въпрос: Как мога да наема оборудване от Вас?

Отговор

Можете да резервирате онлайн и да го вземете от нашия офис или да дойдете директно на място и да го наемете от там.

Въпрос: Къде се намират нашите офиси?

Отговор

И двата ни офиса се намират на централно и удобно място в близост до ски пистите и паркинг. Точната локация можете да видите на нашия сайт.

Въпрос: Защо е по-добре да резервирам предварително услуги преди пристигане?

Отговор

Предоставяйки ни вашата информация при онлайн резервацията, ние ще подготвим вашите ски услуги предварително. Най-голямото предимство е, че си гарантирате наличност както за уроците така и за оборудването, а също така ще получите най-добрата цена, когато резервирате онлайн.

Въпрос: Отдавате ли ски дрехи под наем?

Отговор:

Да, ние го правим! Не е необходимо да резервирате предварително, а можете да ги получите, когато дойдете в нашия офис. Предлагаме ски якета и панталони. Освен това се предлагат различни очила и каски.

Въпрос: Как мога да определя моето ниво?

Отговор

Важно е да споменете дали това е първия път в който се качвате на ски. Ако ви е първи път, значи сте напълно начинаещ. Ако сте се качвали и преди то тогава нашите инструктори ще преценят точно какво е вашето ниво и спрямо това ще решат как да премине урока.

Въпрос: Каква част от сумата трябва да платим при завършване на резервацията и до кога можем да я откажем и да правим промени без да ни бъдат удържани пари?

Отговор

При резервация Вие заплащате цялата сума и имате право да правите промени и да я отмените до 7 дни преди началната дата, която сте избрали. След този период нямате право на възтановяване на сумата, която сте заплатили.

Въпрос: Какво се случва ако изпуснете вашия урок по наша/ваша вина?

Отговор

Ако по някаква се наложи да откажем вашия урок, ще ви компенсираме като проведем урока по друго време или друг ден. Ако изпуснете вашия урок по ваша вина, то тогава ние не сме отговорни. Трябва да се погрижите да сте на уговореното място и в уговорения час. Ако вашия урок започва в 9:00 то това означава, че трябва да сте на уговореното място поне 15-30 минути по-рано, защото в 9:00 започва самия урок на пистата.

Въпрос: Какво е работното време на ски гардероба?

Отговор

Ски гардероба работи всеки ден включително на Коледа и Нова година от 8:30 до 22:30ч.

Въпрос: Мога ли да сменя оборудването от ски на сноуборд и обратно?

Отговор

Да, може да се променя по всяко време. Изключение прави избора на оборудване при индивидуалното и груповото обучение. Когато сте заявили, че искате ски урок например, трябва поне от предишния ден да ни съобщите, за да намерим сноуборд учител за вашия урок.

Въпрос: Къде мога да оставя малкото си дете/деца, което не кара ски?

Отговор

Може да го оставите в една от детските градини в големите хотели. Трябва да уредите това предварително и сами, понеже ние не предлагаме такава услуга.

* При какви обстоятелства ски училище САН-СКИ може да отмени/откаже урок и не носи отговорност и какви правила трябва да спазват клиентите ни?

Инструкторът има право да отмени урока.

 • Форсмажорни обстоятелства, болест или травма.

Инструкторът не носи отговорност за грешки, наранявания и щети, дължащи се на:

 • Действия, различни от дадената инструкция;
 • Сблъсъци или повреди на и извън ски пистите/пистите, причинени от трета страна;
 • Всякакви действия на представители на Планинската спасителна служба, Ски патрул и Първа помощ;
 • Неизправност или авария на лифт съоръженията;
 • Непредпазливи действия на клиента при използването на лифт съоръженията;
 • Неочаквани опасности, предмети, препятствия, които трябва да бъдат маркирани и обезопасени от курорта;
 • При повреда на оборудването или неподходящ избор на оборудване.

Граници на отговорност

 • Инструкторът организира урока по ски/сноуборд според възрастта и физическото състояние на клиента.
 • Инструкторът уточнява трудността на маршрутите/пистите и тренировъчните елементи според декларираните умения за каране на ски/сноуборд и възможност за използване на лифта.
 • Инструкторът има право сам да определи физическото състояние на клиента и уменията за каране на ски/сноуборд, ако те се различават от декларираните.
 • Клиентът трябва да спазва 10-те правила на FIS (Международна ски федерация) на пистата.
 • По време на урока клиентът трябва да следва инструкциите на инструктора за техниката на каране на ски/сноуборд, избор на маршрут/писта и съвети за безопасност при спускане и спиране на ски пистата.
 • Ако инструкторът реши, че клиентът не е в приемливо физическо или психическо състояние поради употреба на алкохол, наркотици или каквито и да е лекарства.